Nyheter

Här hittar du intressant material inom området dold psykisk ohälsa på arbetsplatsen; kunskapsartiklar, länkar till externa resurser, nyhetsartiklar, information om aktuella kundaktiviteter, föreläsningar och vad som är på gång.

Ett starkt tackbrev från en av våra beroendeklienter till sin kollega.

Ett starkt tackbrev från en av våra beroendeklienter till sin kollega. Varmaste av lycka till Nisse på din fortsatta resa. Det har varit ett nöje att ha dig hos oss! Sarah /Demitz-Helin

Hej!

Jag vill tacka dig för att du gjorde arbetsgivaren uppmärksam på att allt inte stod rätt till med mig. Jag vet inte vem du är men jag är glad för att du ”vågade” informera.

 

Jag hade diverse personliga problem och bekymmer som jag, med början i maj/juni, försökte dämpa med alkohol. Under hösten ökade mitt alkoholintag successivt för att i januari året efter gå helt över styr.

Tack vare bl. a dig kom jag under behandling hos Ljung & Sjöberg. Under 14 månader har jag gått där. De första åtta veckorna 3 halvdagar i veckan. Sedan 2,5 timmar i veckan fram till i tisdags, då jag hade min sista orinarie gruppsession. Nu återstår en uppföljningsperiod med blodprov en gång i månaden under sex månader.

Genom Ljung & Sjöberg har jag förstått att jag lider av alkoholism och jag har fått insikt hur sjukdomen fungerar. Jag har också fått verktyg att hantera och kontrollera den. Jag är och förblir alkoholist även om jag inte dricker något. Detta har jag accepterat. Jag kan inte lova att jag aldrig kommer att dricka alkohol igen. Däremot kan jag dyrt och heligt lova att jag aldrig kommer att försöka dämpa oro, ångest eller stress med alkohol!

Sakta men säkert har jag hittat mig själv igen och mår nu faktiskt bättre än på flera år. Jag är oerhört tacksam för att du agerade och att arbetsgivaren ställde uppför mig och gav mig hjälp. Utan det hade det gått riktigt illa.

Arbetsgivaren berättar inga namn för mig så därför har jag bett chefen att förmedla detta. Vill du prata med mig, veta mer, ha svar på frågor eller bara få ett personligt tack är du välkommen att kontakta mig.

HJÄRTLIGT TACK FÖR DIN INSATS!!!

/Nisse

 


Orolig för en medarbetare? Eller dig själv? Någon i din närhet? Det finns hjälp.

Av egna erfarenheter vet vi att alkohol- och drogproblem, spelberoende, stress och medberoende slår hårt mot individen och arbetsplatsen. Är du som chef eller HR orolig för en medarbetare? Är du kollega eller anhörig till en person som behöver hjälp? Eller är du orolig för egen del?

Ring oss på telefon 08 24 32 00 eller fyll i kontaktrutan så hör vi av oss.
Du får stämma av dina funderingar med en expert som vid behov hjälper dig vidare. Kontakten medför inga förpliktelser eller kostnader och du kan vara anonym.