Nyheter

Här hittar du intressant material inom området dold psykisk ohälsa på arbetsplatsen; kunskapsartiklar, länkar till externa resurser, nyhetsartiklar, information om aktuella kundaktiviteter, föreläsningar och vad som är på gång.

Fredrik Ljung och Martin Sjöberg från Ljung & Sjöberg intervjuas i en stor artikel i Expressen angående alkohol- och drogproblem i näringslivet.

De tog heroin på kontoret
Narkomaner – med slips och portfölj.
Rekryteraren Martin Sjöberg, 36, och finansanalytikern Fredrik Ljung, 31, var tunga missbrukare.
– Vi kostade våra arbetsgivare miljontals kronor, säger de.

Dagens missbrukare ser annorlunda ut än förr, menar Martin Sjöberg och Fredrik Ljung:
Vi är välvårdade, har vänner, bostad, utbildning. Vi arbetar ofta hårt och är skickliga på att dölja vårt missbruk. Finansanalytikern Fredrik, med civilekonomexamen från Handels, var ständigt solbränd, med ny bil, Armanikostymer, flickvän och lägenhet i Stockholms innerstad. – Jag kunde fatta vilda beslut som rörde mångmiljonbelopp, för att jag var hög, och hade bråttom till Stureplan efter mer droger, säger han.

 

Läs hela artikeln här: 
https://www.expressen.se/nyheter/de-tog-heroin-pa-kontoret/


Orolig för en medarbetare? Eller dig själv? Någon i din närhet? Det finns hjälp.

Av egna erfarenheter vet vi att alkohol- och drogproblem, spelberoende, stress och medberoende slår hårt mot individen och arbetsplatsen. Är du som chef eller HR orolig för en medarbetare? Är du kollega eller anhörig till en person som behöver hjälp? Eller är du orolig för egen del?

Ring oss på telefon 08 24 32 00 eller fyll i kontaktrutan så hör vi av oss.
Du får stämma av dina funderingar med en expert som vid behov hjälper dig vidare. Kontakten medför inga förpliktelser eller kostnader och du kan vara anonym.