Nyheter

Här hittar du intressant material inom området dold psykisk ohälsa på arbetsplatsen; kunskapsartiklar, länkar till externa resurser, nyhetsartiklar, information om aktuella kundaktiviteter, föreläsningar och vad som är på gång.

Han flydde från kokainmissbruket i Londons finansvärld – nu hjälper han andra

Ni missade väl inte vår kundansvarige David i VA:s helgintervju? ”Kraven på leverans, perfektion och kontroll blev för höga och ledde till alkoholism och kokainmissbruk. Till slut tog David Lindström familjen och flydde karriären i Londons finansvärld.” Vi är glada & stolta att David är en del av oss på L&S! 

Det är snart fyra år sedan flyttlasset gick från London till Resarö utanför Stockholm. Den här dagen har David Lindström varit nykter och drogfri i tre år och tolv dagar. Det är en entusiastisk 43-årig man som tar emot på sjuttonde våningen i High Tech Building vid Hötorget. Han vet att han vill ge Veckans Affärers läsare sin historia, men nervositeten spelar som en skugga strax under ytan.

 

Det är inte lätt att berätta det här. Han gör det ändå för han vet också att han inte är den ende i finansbranschen, där både hårt arbete och alkohol finns med i kulturen, som åkt dit. Och att hjälpa andra – det är det som driver honom nu.

 

Läs hela artikeln här: https://www.va.se/nyheter/2018/02/02/han-flydde-fran-kokainmissbruket-i-londons-finansvarld—nu-hjalper-han-andra/


Orolig för en medarbetare? Eller dig själv? Någon i din närhet? Det finns hjälp.

Av egna erfarenheter vet vi att alkohol- och drogproblem, spelberoende, stress och medberoende slår hårt mot individen och arbetsplatsen. Är du som chef eller HR orolig för en medarbetare? Är du kollega eller anhörig till en person som behöver hjälp? Eller är du orolig för egen del?

Ring oss på telefon 08 24 32 00 eller fyll i kontaktrutan så hör vi av oss.
Du får stämma av dina funderingar med en expert som vid behov hjälper dig vidare. Kontakten medför inga förpliktelser eller kostnader och du kan vara anonym.