Nyheter

Här hittar du intressant material inom området dold psykisk ohälsa på arbetsplatsen; kunskapsartiklar, länkar till externa resurser, nyhetsartiklar, information om aktuella kundaktiviteter, föreläsningar och vad som är på gång.

Martin Sjöberg är med i en intervju i P1; ”vägen tillbaka efter missbruk”

Karriär och knark

Min vardag blev att upprätthålla en fasad. Jag blev en mästare i att manipulera och att lägga ut dimridåer.

Den mesta tiden av arbetsdagen gick åt att fixa knark.. och att hålla skenet uppe inför kunder och chefer, berättar Martin Sjöberg. Kraschen kom en dag när Martin somnade inne på kontoret i samband med en eldsvåda.

Han reste hem till Sverige och började en mödosam avvänjning med total avhållsamhet och 12-punktsprogram.

Då träffade han numera vännen och kollegan Fredrik Ljung. Båda hade liknande upplevelser med missbruk. Tillsammans startade dom företaget Ljung & Sjöberg, för att aktivt arbeta med drogrelaterade personalproblem på arbetsplatserna runt om i Sverige. Martin och Fredrik gjorde alltså sina tidigare erfarenheter med eget missbruk till en framgångsrik affärsidé, att hjälpa andra med alkohol- och drogberoende.

Själv hade jag två hjärtstillestånd men nu är jag tillbaka. Jag träffar ju genom jobbet många människor som kommer fyllda av skam, skuld, ånger, rädslor. Sen efter ett tag har livet återvänt och jag tycker det är fantastiskt att se det i människors ögon, det är i ögonen man ser det… hoppet, berättar Martin


Lyssna här:

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3381&grupp=19532


Källa:
www.http://sverigesradio.se/


Orolig för en medarbetare? Eller dig själv? Någon i din närhet? Det finns hjälp.

Av egna erfarenheter vet vi att alkohol- och drogproblem, spelberoende, stress och medberoende slår hårt mot individen och arbetsplatsen. Är du som chef eller HR orolig för en medarbetare? Är du kollega eller anhörig till en person som behöver hjälp? Eller är du orolig för egen del?

Ring oss på telefon 08 24 32 00 eller fyll i kontaktrutan så hör vi av oss.
Du får stämma av dina funderingar med en expert som vid behov hjälper dig vidare. Kontakten medför inga förpliktelser eller kostnader och du kan vara anonym.