Nyheter

Här hittar du intressant material inom området dold psykisk ohälsa på arbetsplatsen; kunskapsartiklar, länkar till externa resurser, nyhetsartiklar, information om aktuella kundaktiviteter, föreläsningar och vad som är på gång.

Martin Sjöberg vann kampen mot drogerna

Många vill rita in sig i bilden av en ung, snygg, högpresterande man i oklanderliga kläder på ett toppjobb i Bryssel. Färre vill se baksidan. Det fanns inget till det yttre som tydde på att civilekonomen Martin Sjöbergs liv egentligen kretsade runt ett beroende. – Alla trodde jag var utbränd, men jag var döende i ett djupt missbruk, säger han.

 

Martin Sjöbergs alkoholdebut skedde sent. Han var 18 år och blev fast direkt. Som 19-åring genomgick han sin första vända på rehab. Han är uppvuxen på Lidingö med stabila familjeförhållanden och föräldrar som försökt få honom ur beroendet. Några år kom han ifrån missbruket och fokuserade på studier.

– ”Det blev ett sorts drogfritt missbruk. Jag flyttade till USA, tog dubbla examina som civilekonom och beteendevetare med inriktning psykologi. Jag sprang en mil om dagen och grävde ner mig i studier. I dag kan jag konstatera att jag mådde lika dåligt då som när jag missbrukade alkohol”.

 

Läs hela artikeln här: http://www.civilekonomen.se/reportage/martin-sjoberg-din-nattsvartaste-mardrom/


Orolig för en medarbetare? Eller dig själv? Någon i din närhet? Det finns hjälp.

Av egna erfarenheter vet vi att alkohol- och drogproblem, spelberoende, stress och medberoende slår hårt mot individen och arbetsplatsen. Är du som chef eller HR orolig för en medarbetare? Är du kollega eller anhörig till en person som behöver hjälp? Eller är du orolig för egen del?

Ring oss på telefon 08 24 32 00 eller fyll i kontaktrutan så hör vi av oss.
Du får stämma av dina funderingar med en expert som vid behov hjälper dig vidare. Kontakten medför inga förpliktelser eller kostnader och du kan vara anonym.